Sakarya zaferinin anısına Kaymakam Hurşit Bey tarafından yaptırılmıştır. Sekizgen bir temel üzerine ahşap mimari biçiminde üç katlı olarak inşa edilen kule,1960 yılında restore edilmiştir.2001 yılında tekrar restoresi sırasında yanan kule aslına uygun olarak Göynük Belediyesi tarafından yeniden inşa edilmiştir.
Gazi Süleyman Paşa Camisi avlusunda yer almakta olup türbe içinde Akşemseddin Hazretleri ve oğullarından Emrullah ve Sadullah Çelebilerin kabirleri bulunmaktadır.Türbe çevresi Osmanlı hanedanından muhtelif zatlara ait Osmanlı kabirleri ile çevrili hazireden oluşmaktadır.Türbe mimarisi traverten kesme taşlarla altıgen planlı bir yapı olarak oluşturulmuştur Kasnaksız bir kubbe ile örtülüdür.Kubbenin oturduğu pandantifler ilgi çekicidir. AkşemseddinHz.sandukası 2.50x0.50 boyutlarında olup türbeye girince sağ taraftabulunmaktadır.Ceviz üzerine kabartma yazı ile süslü olan bu sanduka Osmanlı ağaçişçiliğinin güzel bir örneğini sergilemekte ve ilk günkü orijinalitesini muhafaza etmektedir.
OrhanGazinin oğlu Gazi Süleyman Paşa tarafından 1331-1335 yılları arasında yaptırılmıştır.İnşasıtamamen traverten kesme taş ile yapılmış olup bay ve bayanbölümleri ayrı ayrıdır.Her iki bölümde soyunmalık,soğukluk,halvet ve cehennemlik bölümleribulunmakta, güney kısmında bulunan külhan vesıcak su deposu alttan ısıtmalı ve hamam içine açılan buharlık kapakları ile buhar ısıtması datasarlanmıştır.Külhan bölümünde büyük bir kemer vardır.Her iki bölümün oda hazneleri üzeri moloz taş kubbe kasnağıile yapılmış olup on adetkubbesi bulunmaktadır.Muhtelifyıllarda onarım görmüş olmasına rağmen orijinalitesini korumaktadır.
Orhan Gazinin oğlu Gazi Süleyman Paşa tarafından 1331-1335 yılları arasında hamam ile birlikte külliye olarak yapılmıştır.İlk yapımında ağır traverten kaba yönü taşlarla dış iskelet oluşturulmuş, tek şerefeli tek minareli ve tek ahşap kubbeli olarak inşa edilmiştir. 1948 ve 1960 yıllarında restore edilen camiin en göze çarpan özelliği yöredeki ilk Osmanlı eserleri arasında en sağlamlarından biri olmasıdır.